Tříkrálový koncert v Uherském Hradišti představí Pěvecký sbor Dvořák Uherský Brod
2. ledna 2024 Aktuality

Beneficí i poděkováním koledníkům Tříkrálové sbírky (TKS) bude Tříkrálový koncert Pěveckého sboru Dvořák Uherský Brod v sobotu 6. ledna od 15 hodin v kostele sv. Františka Xaverského v Uherském Hradišti. Pořádá jej Charita Uherské Hradiště s Římskokatolickou farností Uherské Hradiště. Posluchači se mohou těšit také na sólisty Moniku Koubovou, Josefa Ševečka, Ctibora Boráně a varhanní doprovod v podání Jaroslava Šmilauera. Pěvecký sbor vystoupí pod dirigentskou taktovkou Petra Kučery.

Tříkrálová sbírka se bude konat od 1. do 14. ledna 2024. Její slavnostní zahájení se v Uherském Hradišti uskuteční ve středu 3. ledna. Průvod včetně tří králů na koních vyrazí v ten den po 13. hodině od budovy Charity a svou pouť zakončí po cestě přes Mariánské náměstí, Prostřední ulicí a Masarykovo náměstí ve 14 hodin před místní radnicí, kde jej přivítá vedení města. V sobotu 6. ledna po mši svaté v 8.30 hodin koledníkům požehná v kostele sv. Františka Xaverského uherskohradišťský farář Josef Říha.

„Výtěžek z nadcházející TKS Charita Uherské Hradiště použije, kromě tradiční přímé pomoci, k rozvoji terénních služeb včetně domácí hospicové péče. V současné době rovněž připravujeme investiční rozvojový záměr na projekt Odlehčovací služby na Velehradě a v případě jeho realizace by část prostředků z TKS 2024 byla použita na tento projekt,“ řekl manažer Charity Uherské Hradiště Dalibor Jirásek.