Nové automobily z dotace Evropské unie
30. srpna 2022 Aktuality

Nové automobily z dotace Evropské unie

Zástupci Charity Uherské Hradiště včera převzali od firmy Auto Trutnov dva nové vozy Ford Tourneo Custom. Automobily budou sloužit mimo jiné k přepravě hendikepovaných osob. Vozy proto čeká přestavba ve firmě JP Servis.

logo dotace
Deset nových automobilů se podařilo Charitě Uherské Hradiště získat díky projektu s názvem Obnova vozového parku pro sociální služby Charity Uherské Hradiště. Cílem projektu je obnova části vozového parku Charity Uherské Hradiště. Celkem dojde v rámci projektu k pořízení deseti nových motorových vozidel, která nahradí stávající stará a poruchová vozidla. Veškerá nově pořízená vozidla budou plně využita v rámci zabezpečení sociálních služeb, které Charita Uherské Hradiště zajišťuje.
Projekt bude realizován v letech 2022 - 2023 a je spolufinancován Evropskou unií - Evropským fondem pro regionální rozvoj Integrovaného regionálního operačního programu v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.
„Máme velkou radost ze získání dotace a jsme velice rádi, že pan Pibal z JP Servisu vymyslel možnost, jak poměrně malé auto přizpůsobit tomuto účelu. Fordy jsou první dva vozy z našeho projektu na obnovu vozového parku financovaného z prostředků Evropské unie. Na jaře příštího roku k nim pak přibude osm osobních automobilů značky Toyota Yaris. Využívat je budou terénní služby," informuje zástupce ředitele uherskohradišťské charity Dalibor Jirásek. „Kromě sociálního aspektu je zde důležité také to, že všech deset vozů je ve verzi plug in hybrid (kombinace elektrického a benzinového motoru - pozn.) a jsou tedy šetrné k životnímu prostředí,“ připomíná manažer Jirásek.