Vánoční balíčky pro děti na Ukrajině
2. listopadu 2023 Aktuality

Vánoční balíčky pro děti na Ukrajině

Dodávka plná vánočních dárků pro děti z ukrajinských dětských domovů odcestovala ve středu 1. listopadu z Charity v Uherském Hradišti.

„Letos nám bylo doručeno rekordních 46 vánočních balíčků (oproti loňským 31 balíčkům), které putovaly do Olomouce a následně hromadně s balíčky od ostatních Charit Olomoucké arcidiecéze zamíří na Ukrajinu. Od roku 2011 naše Charita od dárců převzala celkem 202 balíčků pro ukrajinské děti,“ uvedl zástupce ředitele uherskohradišťské Charity Dalibor Jirásek.

Olomoucká arcidiecéze realizuje od roku 2004, kdy její zástupci přivezli na Vánoce do dětského domova v Bortnikách dětem malé dárky, akci Vánoční balíček pro děti na Ukrajině.

Obrovská radost dětí, které do té doby na Vánoce nic nedostávaly, tehdy zasáhla všechny zúčastněné. A od té doby se akce Vánoční balíček udržela až do současnosti.

Za minulá období bylo ukrajinským dětem doručeno celkem 4 149 vánočních balíčků s odhadovanou hodnotou kolem 8 milionů korun. Jde o vybrané děti z nejchudších rodin nebo děti z dětských domovů.