Vánoční benefiční koncert pro Charitu Cimbálové muziky Kunovjan a sboru Chorus Castelli
14. prosince 2023 Tiskové zprávy

Na podporu Domácího hospice Antonínek bude věnován výtěžek vánočního benefičního koncertu cimbálové muziky Kunovjan a smíšeného komorního sboru Chorus Castelli působícího při ZUŠ Uherské Hradiště, který se uskuteční na Štěpána, 26. prosince od 15 hodin v uherskohradišťském kostele sv. Františka Xaverského.

Je to jedna z krásných možností jak se zklidnit, zastavit a prostřednictvím hudby se nechat harmonizovat a opečovat. „Možno přitom sdílet vzácný čas s někým ze svých blízkých, a možná i přehodnotit co v zběsilém tempu života už nemá místo a lze to opustit a díky benefici v sobě rozvíjet laskavost a štědrost. Myslím, že přijít by měli lidé, kteří chtějí. Ti, kteří budou mít z takto stráveného času radost. A pak ti, kteří nemají vůbec na nic čas. Ti to potřebují ze všech nejvíc,“ poznamenala lékařka Aneta Raidová z Domácího hospicu Antonínek.

Domácí hospic podle jejích slov poskytuje péči nevyléčitelně nemocným, u kterých léčba zaměřená na vyléčení vůbec nebyla nebo už není možná a jejich přáním je být ve svém přirozeném prostředí a ne v nemocnici. A mají to štěstí, že mají blízké s odvahou a ochotou se o ně doma postarat. Antonínek jim k tomu poskytuje odborné zázemí. „V naši péči se zaměřujeme na co nejlepší dosažitelnou kvalitu života v souladu s tím, co si nemocný přeje, na tišení nepříjemných a obtěžujících příznaků nemoci, na psychický i duchovní komfort,“ upřesnila Aneta Raidová.

Zde se můžete seznámit s účinkujícími Chorus Castelli a CM Kunovjan.

IMG_4194   IMG_4227   IMG_4240