TKS na Uherskohradišťsku se zatím daří
12. ledna 2022 rubrika c

TKS na Uherskohradišťsku se zatím daří

Tradiční Tříkrálová sbírka probíhá a my můžeme být u toho! A jak se dařilo koledníčkům?

„Máme rekord“, to nejčastěji zaznívá z úst místních koordinátorů Tříkrálové sbírky, kteří chodí odevzdat vykoledovanou částku. Zatím 18 z 20 spočítaných obcí má největší výtěžek v historii tříkrálového koledování, takže k dnešnímu dni se vykoledovaná částka přehoupla přes 1,5 milionů korun. Velká města jako Kunovice či Staré Město pokořili hranici 200 tisíc korun a svá maxima překonala o 40 tisíc resp. 30 tisíc korun. Ale také Topolná, Nedakonice, Tupesy a další obce se snažily a přinesly částky o více než 10 tisíc větší než v letech před COVIDEM, „Jsem nesmírně rád, že se potvrzují má slova, která jsem vyřkl do médií ohledně štědrosti lidí v této nelehké době“, s úsměvem sděluje Dalibor Jirásek, zástupce ředitele uherskohradišťské Charity. „Tříkrálová sbírka samozřejmě není o lámání rekordů, takže i kdybychom letos zůstali před branou třech miliónů, určitě nebudeme smutní“, dodává.

Sbírka probíhá až do 16. ledna, především v Uherském Hradišti se ještě stále koleduje a poslední možnost přispět budou mít občané ještě o víkendu u obou uherskohradišťských kostelů v době mší svatých. Konečné výsledky budou známy kolem 20. ledna.

Pro více info zde.