Otevření Centra duševního zdraví v Uherském Hradišti

Otevření Centra duševního zdraví 29. května 2019  v příjemné atmosféře čítárny Knihovny Bedřicha Beneše Buchlovana.

Když se začátkem května otevřelo Centrum duševního zdraví v Uherském Hradišti, byla to skvělá příležitost uspořádat menší oslavu. Tuto jsme pojali jako neformální besedu, kde CDZ představila jeho koordinátorka, VeronikaStrapinová a zároveň nás přijely podpořit i kolegyně z projektu Destigmatizace Lenka Czereová a Barbora Hubená. O hudební složku se postaral učitel hudby Jakub Špalek svou hrou na housle. Hlavním lákadlem události ale byla vernisáž výstavy Vidíte to také tak? spojená s besedou O zkušenosti s psychickou nemocí,kterou zahájila iniciátorka a mozek akce, Lucie Šalplachtová. Vystavované obrazy jsou dílem výtvarníků se zkušeností s psychickou nemocí.Výstava potrvá do konce června a nachází se v čítárně knihovny. Vernisáž se plynule přeměnila v besedu s autory, kteří otevřeně sdíleli své příběhy, zkušenosti a vhledy. Troufám si říct, že tato jejich odvaha rozpoutala přínosnou debatu a sdílení zkušeností s veřejností. Čas byl ale neúprosný, takže se živá debata musela ukončit. Doufáme, že podobnou akci brzy zopakujeme a v mezičase nás obyvatelé města mohou najít v prostorách Atria na Masarykově náměstí.

1.12.20.03.33.34.45.56.6

Podpořte nás!