Dny pro duševní zdraví

Již 29. ročník Týdnů pro duševní zdraví nabídne širokou paletu akcí po celém Česku. Pomáhá čelit stereotypům o duševním zdraví a nemoci.

Ve dnech  8.10. - 12.10. 2018 proběhne také v Uherském Hradišti jako Dny pro duševní zdraví. Jedná se již o čtvrtý ročník této aktivity v našem městě, který organizuje a pořádá centrum sociální rehabilitace pro osoby s duševním onemocněním Labyrint – středisko Oblastní charity Uherské Hradiště.

Problémy s duševním zdravím - za život se s nimi setká každý čtvrtý Čech. Paradoxně navzdory tomu by se tři lidé z pěti styděli před svým okolím přiznat, že vyhledali odbornou pomoc. S podobnými předsudky již téměř třicet let bojují Týdny pro duševní zdraví, v jejichž rámci se po celé republice koná řada kulturních a osvětových akcí.

Workshopy, koncerty, besedy, vernisáže

Dny pro duševní zdraví slavnostně zahájíme v pondělí  8. 10. 2018 v 17:00 hodin ve foyer Kina Hvězda společně s vernisáží panelů „Příběhy bláznovství“ a výstavy fotografií „Cirkusu paciento“. Součástí zahájení bude koncert Martina Kyšperského a následné promítání filmu Naprostí cizinci.

I v další dny můžete počítat se zajímavým programem složeným z workshopů, filmů a besed. Například ve středu v Cafe 21 vám umožníme vyslechnout si nejprve osobní příběhy dvou žen se zkušeností s duševním onemocněním a následně zajímavé informace z oblasti psychiatrické reformy, které přednese MUDr. Simona Papežová, gestorka psychiatrické reformy.  Naše město navštíví známá osobnost – spisovatel Josef Formánek, autor knihy a předlohy k filmu Úsměvy smutných mužů, který představí svůj komponovaný program v Kině Hvězda.

Spolupořadateli  programu jsou Kino Hvězda, rodinné centrum Akropolis, Cafe 21, Čajovna pod kaštany  a Diakonie.

Těšíme se, že v tyto Dny pro duševní zdraví budete s námi.

Více informací o programu naleznete na fcb: Labyrint sociální rehabilitace, telefonním čísle Labyrintu: +420 733 741 782, program Dny pro duševní zdraví  nebo na Informačním centru Uherské Hradiště.