Den otevřených dveří v Labyrintu po dvouleté odmlce Zobrazit fotogalerii
14. října 2022 Aktuality

Den otevřených dveří v Labyrintu po dvouleté odmlce

Součástí  Charitních dnů pro duševní zdraví byl po dvouleté odmlce způsobené covidovou pandemií také ve středu 12. 10. 2022  Den otevřených dveří v Labyrintu.

Návštěvníci nejvíce obdivovali výrobky klientů v keramické dílně. Zájemci si je mohli za symbolickou cenu, pokrývající náklady na materiál, zakoupit.  Neustále živo bylo také v místnosti k setkávání, kde zaměstnanci pro příchozí připravili malé občerstvení a rádi odpověděli na všechny dotazy.
„Labyrint nabízí lidem s duševním onemocněním podporu zvládat negativní důsledky jejich znevýhodnění a žít spokojený život. Jedná se o bezplatnou sociální službu pro osoby ve věku od 18 do 70 let, která je poskytována ambulantní a terénní formou,“ připomněl vedoucí Labyrintu Roman Mach.
Labyrint – centrum sociální rehabilitace pomáhá duševně nemocným lidem žít spokojený a přínosný život. Přináší jim podporu a naději, že i přes omezení způsobené onemocněním mohou získat osobní sílu a důstojné místo ve společnosti. Zaměstnanci jsou klientům k dispozici od pondělí do pátku, a to jak v ambulanci, tak i v terénu. Jejich služeb mohou zájemci využít ve všední dny ambulantní formou od 8 do 14 hod. Terénní služby jsou k dispozici  v pondělí a ve středu od 8.00 do 17.00  hod.  Po zbývající dny pak od 8.00 do 15.00  hod.  Přicházet mohou duševně nemocní s doporučením od odborného lékaře.