Den Oblastní charity 2018

Svátek sv. Ludmily patří již tradičně happeningu služeb Oblastní charity Uherské Hradiště. Bylo tomu tak i v letošním roce.I přes nepřízeň počasí se akce vydařila a bohatý program zaujal kolemjdoucí různých věkových skupin.

Den Oblastní charity byl zahájen mší svatou celebrovanou P. Bohumírem Vitáskem, prezidentem Arcidiecézní charity Olomouc, v kostele sv. Františka Xaverského. Počasí nám moc nepřálo. Vydatný déšť, který se spustil jen pár minut po slavnostním zahájení starostou města Uherské Hradiště – panem Blahou, vytrval až do odpoledních hodin. Z bohatého programu, tak účastníci přišli o jistě nádherný koncert dětí ze ZUŠ. Na pódiu i během dešťových přeháněk, pořádně zatopili Kotloši. S vystoupením charitního pěveckého sboru CHRPA vyšlo na chvilku i sluníčko. A divoká hudební produkce tohoto dne pokračovala seskupením Čtyři z tanku a Psík. Sboru kantorů z místního gymnázia.

I v letošním roce jsme obdrželi pomyslný finanční šek z ukončené akce s pivnicí Dobré pivo – Doběhni, skoč nebo prostě dojdi. Krásnou částku, kterou věnovalo Dobré pivo, zdvojnásobila firma Hygmont. Majitel firmy pan Jan Jagoš předal slavnostně šek na 8999,- Kč vedoucí kompenzačních pomůcek, paní Blance Zámečníkové.

Den charity byl nejen prezentací služeb Oblastní charity, ale i předzvěstí blížící se akce „Staň se králem“.  Pozvánkou na její sobotní konání, bylo i vyhodnocení fotografické soutěže Tříkrálového koledování. Výhercům, nebo jejich zástupu, jsme předali ceny a pamětní diplomy. Snad to bude motivací pro fotografy, ať už profesionální či amatérské, do dalších let.

Závěr charitního dne patřil hostující rockové skupině Šamat.  Kapela, až z dalekého Valašského Meziříčí, předvedla skvělý výkon a neuvěřitelně silný hlas hlavní interpretky. Přídavky na konec nenechaly nikoho na pochybách, že o této skupině ještě uslyšíme!