Charitní výlet do Sonnentoru

V sobotu 25. 5. jsme se vydali na výlet. Nejprve jsme jeli do bylinkového ráje v Čejkovicích. Firma Sonnentor – Sluneční brána vyrábí biočaje a biokoření.

Přivítal nás usměvavý majitel firmy v Čejkovicích pan Tomáš Mitáček. Shlédli jsme krátký film, po němž následovala zážitková exkurze provoněným skladem s bylinkami. Ochutnali jsme z široké nabídky čajů, nakoupili bylinky a koření, poseděli na terase a někteří vystoupili na rozhlednu s vyhlídkou do širokého kraje.

Po výborném obědě ve Slavkovském pivovaru jsme směřovali do Vranova u Brna, jehož historie sahá až do 13. století. Nachází se uprostřed krásné přírody asi 12 km severně od Brna v místech, kterým se dříve říkalo "Moravské Švýcarsko".Poutní kostel Narození Panny Marie je jedno z nejvýznamnějších poutních míst na Moravě. Kostel i hrobka rodu Lichtenštejnůjsou společně se zbytkem původního kláštera chráněny jako kulturní památka České republiky. Bratr Milan z řádu Nejmenších bratrů sv. Františka z Pauly nás provedl kostelem a prozradil nám, že studoval v Uherském Hradišti na Umprumce a moc rád na ta léta vzpomíná. Františkán P. Antonín Klaret byl překvapený, že při slavení mše svaté měl znenadání tři ministranty z charitních řad. Odpoledne někteří seděli jen tak na sluníčku u šálku kávy, jiní si povídali, zpívali při kytaře, procházeli se v zahradě. Otec Antonín nás pobavil svým vyprávěním a humorem jeho vlastnímJ. Asi nikdo se nevydal do blízkých Lelekovic navštívit lelkovadlo – past na lelky…Vytvořili jsme pěkné společenství a bylo nám spolu dobře.

děti s P. Antonínemkostel Narození Panny MarieP. Antonín s panem Tomášem ze SonnentoruP. Antonín s ministrantypřed klášterem

Hana Brigita Reichsfeld, pastorační asistentka

Podpořte nás!