Tak jako každým rokem i letos si CSS připravilo pro své uživatelské rodiny kulturní akci
na jarní prázdniny. Tentokrát se jednalo hned o dva kulturní programy, které jsme pečlivě vybraly tak, aby byly pro rodiče s dětmi neobvyklé. Sraz všech byl dne 2.2. 2016 v 9h
na autobusovém nádraží. Poté jsme se přesunuli do uherskohradišťské Sokolovny,
na loutkovou pohádku Princezna žába. Během představení se všechny děti aktivně zapojovaly do pohádky, do vyprávění i do cvičení, které následovalo vždy o malé přestávce.
Pohádka zaujala i nás dospělé. Po pohádce si děti mohly na loutky sáhnout a zkusit si je podržet. Takový kontakt s loutkami se u dětí setkal s velice pozitivní odezvou.
Po hodině a půl dlouhém programu jsme se všichni přesunuli do Moravského zemského muzea, které má sídlo vedle PČR, kde je umístěna expozice Sv. Cyril a Metoděj a počátky křesťanství na Moravě. Tam nás velmi ochotně přivítal pan Železník, který zasvěceně hovořil o historii Velké Moravy a jejího osídlení. Zajímavý a bohatý prázdninový program zaujal malé i velké a už se těšíme, co nám přinesou prázdniny letní.

Clogo ZK - na bílý podklad_2MGentrum sv. Sáry je financováno z rozpočtu Zlínského kraje v rámci prgramu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2016.