kovosteel4V pondělí 24. srpna se pracovnice Centra Sv. Sáry a jejich uživatelské rodiny vydaly do Kovosteelu ve Starém Městě. Tam na ně čekal bohatý prázdninový program. Nejprve se nás ujala průvodkyně, která nám představila jejich společnost. Ta se zabývá především výkupem železa a barevných kovů nebo nakládáním s nebezpečným a ostatním odpadem. Po prohlídce areálu se mohli zájemci projet vláčkem Steelinka. Pak už je čekaly soutěžní úkoly na celkem čtyřech stanovištích. Každý z dětí obdržel pamětní lístek, se kterým musely děti obejít všechny stanoviště. Prvním úkolem bylo třídění odpadů do jednotlivých barevných kontejnerů. Na druhém stanovišti si děti i jejich dospělý doprovod zkusily, jak jsou na tom se svou pamětí. Jejich úkolem bylo zapamatování si co nejvíce předmětů, které jim byly odkryty na 15 vteřin. Třetím úkolem pak bylo shazování kuželek a hod na cíl. Na posledním stanovišti na všechny čekal rozmanitý a vůbec ne jednoduchý kvíz. Každý z dětí po vyřešení všech úkolů obdržel indicie, jejichž rozluštění napomohlo k tomu, aby věděly, kde hledat poklad, který na ně čekal. Všichni účastníci správně uhodli, že obrovský poklad na ně čeká na pirátské lodi. Velkým překvapením byla pro všechny truhlice plná sladkostí. A nejen to! Děti obdržely také pozvánku do hradišťského Smajlíkova, který navštívíme v době podzimních prázdnin ve čtvrtek 29. října. Velmi vydařené a sluníčkem prosvícené akce se zúčastnilo 16 uživatelských rodin, celkem nás tedy bylo 30 dospělých a 35 dětí. Všichni z poslední prázdninové akce odcházeli sice unavení, ale s úsměvem na tváři.

Fotogalerie zde.

Clogo ZK - na bílý podklad_2MGentrum sv. Sáry je financováno z rozpočtu Zlínského kraje v rámci prgramu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2015 a v rámci programu Priority Zlínského kraje pro rok 2015.

Akce se uskutečnila za finanční podpory FONERGY, s. r. o. Děkujeme.