Letní prázdniny začalo Centrum sv. Sáry velmi stylově. Děti jsme ani pořádně nenechali vydechnout po vysvědčení, které obdrželi v úterý, a hned ve čtvrtek 2. července jsme se vydali společným autobusem za krásami horňáckého kraje. Sraz všech přihlášených byl na parkovišti před CSS. Plně obsazený autobus vyjel v 8.30 hodin směr Hrubá Vrbka  a Kuželov, dvě obce na Horňácku.

První zastávkou byla Horňácká farma v Hrubé Vrbce. Majitelka farmy nás velmi mile uvítala a provedla nás svým královstvím. Velmi podrobně nás seznámila s chovem skotu, prasat, koz a ovcí. Všechny děti, ale i dospělí se zaujetím poslouchali. Ve stájích a výbězích nechyběli ani koně, na kterých se všichni zájemci mohli po prohlídce svézt.  Po dvouhodinovém velmi podrobném, ale především zajímavém výkladu jsme se přesunuli  do dětského koutku. Tam jsme se všichni občerstvili. A protože nechyběla ani trampolína, ani pískoviště, děti se pořádně vyřádily. Se zájemci jsme si také zahráli míčové hry,  ale i postřehové, kde děti i dospělí měli podle některých indicií poznávat zvířátka.  Po hodinové pauze jsme se společně přesunuli do Kuželova na prohlídku větrného mlýna. Tam se nás ujali průvodci manželé Prachařovi. Opět velmi zasvěceně a poutavě vyprávěli  o práci ve mlýně a o těžkém životě v minulé době. Dětem se obě prohlídky moc líbily. Velmi vydařené akce se zúčastnilo celkem 18 uživatelských rodin. Podle prodaných lístků nás bylo celkem 15 dětí do šesti let, 27 dětí nad šest let a 20 dospělých. Ohlasy dětí i dospělých byly velmi pozitivní, výlet se všem moc líbil a už se všichni těšíme na další společnou akci, kterou bude pořádat Centrum sv. Sáry.  Akce se uskutečnila díky sponzorskému daru, který Centrum svaté Sáry obdrželo od Lidských pout, z. ú. Moc děkujeme!!!

Horňácko 2Horňácko 1farma

Clogo ZK - na bílý podklad_2MGentrum sv. Sáry je financováno z rozpočtu Zlínského kraje v rámci prgramu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2015 a v rámci programu Priority Zlínského kraje pro rok 2015.