Plakát Spirituál

Charitativní koncert skupiny Spirituál kvintet se uskuteční dne 16. 9. 2016, Reduta, Uherské Hradiště.

• Předprodej vsupenek.
  • MIC Uherské Hradiště
  • Klub kultury Uherské Hradiště,
  • Oblastní charita Uherské Hradiště, Velehradská 247

Cena: 200kč

Pracovníci v sociálních službách se vzdělávali validační metodou

SAM_1794Dne 7.10.2017 proběhl v prostorách Charity akreditovaný kurz pro pracovníky v sociálních službách. Zúčastnilo se ho 15 osobních asistentů, 4 pracovníci z domova pro seniory v Boršicích a 1 pracovnice z denního centra pro seniory.

Kurz byl zaměřen na validační terapii, reminiscenci a smyslovou stimulaci seniorů s demencí. Lektorka Romana Vlčková z Ústí nad Labem se s pracovníky podělila o své bohaté dvacetileté zkušenosti s prací se seniory nejen v Čechách, ale i z Velké Británie a USA.

Vysvětlila pracovníkům, jak pracovat s lidmi s poruchami kognitivních funkcí, Alzheimerovou chorobou a jinými demencemi. Lektorka dále mluvila o základních principech metody validace dle Naomi Feil a využití této metody v péči o seniory v ČR. Validace znamená, jak vhodným způsobem komunikovat a jednat s dezorientovanými lidmi s poruchou kognitivních (poznávacích) funkcí a podporovat je.

Debata probíhala v příjemném duchu, lektorka několikrát zopakovala, jak je tato práce těžká a náročná a není pro každého. Do debaty se hodně zapojili i naši pracovníci, kteří svou prací naplňují motto přednášející lektorky: „Nepotřebuješ mít důvod k tomu, abys pomáhal lidem.“

Bc. Jarmila Vráblová

Klíček na nové adrese!

Terapeutická dílna Klíček se přestěhovala z Jarošova do nových prostorů v centru Uherského Hradiště. Od září Klíček najdete na Františkánské ulici, č. p. 332 v 1. patře nad zdravotnickými potřebami. Dílna se tak stala lépe dostupnou pro stávající uživatele i veřejnost. Provozní doba pro uživatele zůstává stejná, v čase od 8:00 do 14:00. Ve středu a v pátek využívá terapeutická dílna prostorů na detašovaném pracovišti na Velehradské tř. 246 (přízemí budovy Chráněného bydlení Ulita). Stěhování v rekordním čase by nemohlo proběhnout díky pohotovosti pracovního týmu a obětavosti dobrovolníků – p. Mitáš, pí. Tomšová se synem, který poskytnul svou dodávku, p. Rychlík, uživatelé Chráněného bydlení Ulita, studenti Gymnázia v Uherském Hradišti a v neposlední řadě patří velký dík také firmě Jokova, která nám k ruce zdarma poskytla dva své pracovníky včetně automobilu s korbou na stěhování.

Ještě jednou všem děkujeme.

Mgr. Petra Hyblerová

Poděkování za mimořádnou hospicovou péči

Dobrý den pane řediteli.
Tímto emailem bych chtěla moc poděkovat za skvěle odvedenou práci UH charity. Manžel byl hospicový pacient a aby jsme s manželovou maminkou zvládly náročnou péči o něho samy doma, museli jsme využít i vaši Domácí zdravotní péči. Péče o něho byla hlavně psychicky vyčerpávající, ke konci života už nebyl ani trošku pohyblivý. Ale potkalo nás takové štěstí v neštěstí - dvě úžasné sestřičky (Lenka Malušová a Hana Kochaňová), které k nám chodily vždy s úsměvem, vždy ochotné, přátelské, milé a jen díky nim jsme to všechno zvládly. Nepomáhaly jen s péčí o manžela, ale sk věle se staraly i o nás dvě. Dodávaly nám sílu do dalších dnů, vyřizovaly vše potřebné s lékaři, pohřební službou atd. a to jim nikdy nezapomeneme. Podle mého názoru dělaly víc než mají v popisu práce. Jsou úžasné.

Děkujeme!

Charitní sbor CHRPA hledá klávesáka.

KláveskUmíš hrát na klávesy? Hraješ a zpíváš rád? Pak přijď mezi nás!

Pro bližší info: lenka.kanovska@uhradiste.charita.cz, Tel.: 604 222 171

Kde budou peníze pomáhat ?

Letošní Tříkrálovou sbírku sevřel mráz. Ale ledové sevření rozhodně nepostihlo srdce štědrých dárců – vás! V současné době součet Tříkrálové sbírky přesahuje 2 000 000,- Kč! A je jistě vhodnési  opět připomenout, kde budou tyto finance pomáhat. Jako každoročně bude část pomáhat v přímé pomoci občanům Uherskohradišťska. Další část pomůže na rozšíření oprav budovy Centra svaté Ludmily pro osoby s mentálním postižením. A v neposlední řadě budou peníze určeny na rekonstrukci objektu, kde bude sídlit Centrum pro osoby bez přístřeší. O stavu sbírky vás budeme opět průběžně informovat.

Děkujeme vám!

Už se blížíme ke 2 000 000,- Kč!

V současné době je stav našeho počítání více jak  1 900 000,-Kč! Pokoříme hranici 2 000 000,-Kč? Je to úžasná částka, která je darovaná od srdce a poslouží dobrým věcem. Počítáme však dále a opět vás v nejbližší době budeme o stavu Tříkrálové sbírky našeho regionu informovat.

Již máme více než 1 600 000,-Kč !

Musíme vám s velkou vděčností oznámit, že stav Tříkrálové sbírky je v současné době více než 1 600 000,-Kč!

Součet obsahu pokladniček z 31 obcí a měst našeho regionu je vyšší než minulý rok. Součet z 10 obcí se naopak snížil, ale jenom velmi nepatrně.

Děkujeme za vaši štědrost!