Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ulita oslavila 3 roky !

Chráněné bydlení Ulita oslavilo tříleté výročí. Nechyběli gratulanti ani dort a samozřejmě i retrospektivní fotografická výstava.

Pracovníci v sociálních službách se vzdělávali validační metodou

SAM_1794Dne 7.10.2017 proběhl v prostorách Charity akreditovaný kurz pro pracovníky v sociálních službách. Zúčastnilo se ho 15 osobních asistentů, 4 pracovníci z domova pro seniory v Boršicích a 1 pracovnice z denního centra pro seniory.

Kurz byl zaměřen na validační terapii, reminiscenci a smyslovou stimulaci seniorů s demencí. Lektorka Romana Vlčková z Ústí nad Labem se s pracovníky podělila o své bohaté dvacetileté zkušenosti s prací se seniory nejen v Čechách, ale i z Velké Británie a USA.

Vysvětlila pracovníkům, jak pracovat s lidmi s poruchami kognitivních funkcí, Alzheimerovou chorobou a jinými demencemi. Lektorka dále mluvila o základních principech metody validace dle Naomi Feil a využití této metody v péči o seniory v ČR. Validace znamená, jak vhodným způsobem komunikovat a jednat s dezorientovanými lidmi s poruchou kognitivních (poznávacích) funkcí a podporovat je.

Debata probíhala v příjemném duchu, lektorka několikrát zopakovala, jak je tato práce těžká a náročná a není pro každého. Do debaty se hodně zapojili i naši pracovníci, kteří svou prací naplňují motto přednášející lektorky: „Nepotřebuješ mít důvod k tomu, abys pomáhal lidem.“

Bc. Jarmila Vráblová

Klíček na nové adrese!

Terapeutická dílna Klíček se přestěhovala z Jarošova do nových prostorů v centru Uherského Hradiště. Od září Klíček najdete na Františkánské ulici, č. p. 332 v 1. patře nad zdravotnickými potřebami. Dílna se tak stala lépe dostupnou pro stávající uživatele i veřejnost. Provozní doba pro uživatele zůstává stejná, v čase od 8:00 do 14:00. Ve středu a v pátek využívá terapeutická dílna prostorů na detašovaném pracovišti na Velehradské tř. 246 (přízemí budovy Chráněného bydlení Ulita). Stěhování v rekordním čase by nemohlo proběhnout díky pohotovosti pracovního týmu a obětavosti dobrovolníků – p. Mitáš, pí. Tomšová se synem, který poskytnul svou dodávku, p. Rychlík, uživatelé Chráněného bydlení Ulita, studenti Gymnázia v Uherském Hradišti a v neposlední řadě patří velký dík také firmě Jokova, která nám k ruce zdarma poskytla dva své pracovníky včetně automobilu s korbou na stěhování.

Ještě jednou všem děkujeme.

Mgr. Petra Hyblerová

Den charity se nesl v duchu pomoci!

Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti se prezentovaly zařízení Oblastní charity Uherské Hradiště.. Všichni přítomní měli možnost poznat charitu a její práci tak trochu jinak. A došlo i na slavnostní předání pomyslného šeku s výtěžkem z akce " Dobré pivo pomáhá dobré věci!". Atmosféra celé akce se vydařila. K dobré náladě přispěla vystoupení dětí ze Základní umělecké školy, folkrocková skupina Kotloši a samozřejmě charitní sbor Chrpa!

Den otevřených dveří v Boršicích

Každý rok probíhá u nás na domově den otevřených dveří, tento ročník byl však trochu jiný oproti jiným ročníkům. Nesl se v duchu oslav 10 výročí otevření domova. Oslavu jsme udělali s malým zpožděním, ale o to více si ji naši klienti užili.

Rodiny ze Sáry na Živé vodě

Na ukončení letních prázdnin si  CSS připravilo pro své uživatelské rodiny výlet
na Živou vodu na Modré.  Této akce, která se konala 25. 8. 2017, se zúčastnilo 22 rodin s dětmi, to činilo 32 dospělých a 55 dětí různého věku.

Senioři z Centra denních služeb cestují

Senioři z CDS  prožili příjemný den a navštívili lázně Leopoldov.

Dobré pivo pomohlo!

Netradiční akce Oblastní charity Uherské Hradiště a pivnice Dobré pivo je ukončena. Všem, kteří se na ní podíleli -děkujeme. Výsledek sčítání obsahu kasičky nás překvapil. A to samozřejmě není ještě konečná částka!