Zveme vás do Betléma!

Jistě všichni znáte nápěvek známé české koledy Půjdem spolu do Betléma. Asi byse mnozí z nás do Betléma vydali, kdybyto neměli tak daleko. Ale díky našemu velmi šikovnému panu údržbářovi a jeho dalším pomocníkům se nám podařilo do Betléma – alespoň toho symbolického jít.

betlém2 Kde se vzal, tu se vzal, dobrý nápad se zrodil. Máme krásnou pergolu, pod kterou  naši senioři tráví dlouhé letní odpoledne, tak nám bylo líto, že v zimně je tak opuštěná. Proto jsme se rozhodli, že pod pergolou by se hezky vyjímal betlém s celou svatou rodinou. Je radost pohledět, když se sejde parta lidí, a jak zpívá pan Werich v známé pohádce – ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc. Daly se dohromady šikovné ruce a vznikl vskutku překrásný betlém s postavami svaté rodiny v životní velikosti, ovečky – vše vypadalo jako živé. I když se betlém může zdát někomu malý, přece se nás tam vešlo hodně – nu podívejte se sami na ten zázrak. Děkuji všem pracovníkům a našemu skvělému panu údržbářovi Liborovi Maňkovi. Kdo byste chtěli betlém zhlédnout, bude tam až do Hromnic – tedy 2. února.