„Z pohádky do pohádky"

První společnou akcí Centra sv. Sáry pro naše uživatelské rodiny v roce 2017 byla akce v období jarních prázdnin pod názvem „Z pohádky do pohádky“.

Z pohádky do pohádky3 Akce se zúčastnilo 9 uživatelských rodin, z toho 18 dětí a 12 dospělých. Nejprve se všichni mladší účastnící rozehřáli tím, že si vylosovali postavičku a jejich úkolem bylo najít svůj protějšek, a tak se nám prostor Orlovny změnil na lov Nema, Křemílka, Barta a jiných pohádkových postaviček. Postupně se všichni zúčastnění vydali po jednotlivých stanovištích. U prvního stanoviště je čekala Popelka s připravenými úkoly. Děti měly možnost procvičit si motoriku, když měly přebírat luštěniny a společně si popovídaly o sově Rozárce, Popelce, střevíčku i zlých sestrách. Na druhém stanovišti pak děti zjistily, zda by zvládly v bludišti cestu z Perníkové chaloupky a vykreslily si oblíbeného perníčka z pohádky o Shrekovi. Odměnou jim byl právě perníček. U dalšího stanoviště je již netrpělivě očekávala Červená Karkulka se svým košíčkem, která zjišťovala od dětí, zda by babičce přinesly ty správné dobrůtky. A aby si děti malinko od úkolů odpočinuly, měly možnost si vyrobit karnevalovou masku s různými motivy. U chlapců vítězila tématika Star Wars, holčičky byly za dámy na plese nebo zvířátka. Na čtvrtém stanovišti u Zlatovlásky děti navlékaly korálky, povídaly si o pohádce. Poté pokračovaly ke stanovišti, kde si Křemílek vyzkoušel, zda děti umí přiradit jednotlivé předměty z pohádek k názvu pohádky. A děti to zvládly J. Správně určily, že prsten patří princezně Arabele, perník k Perníkové chaloupce aj.

Z pohádky do pohádky2Nakonec proběhla diskotéka s pohádkovými hity, přehlídka jednotlivých masek a taneční soutěž. Všem zúčastněným se dopoledne moc líbilo a odnášeli si s sebou spoustu zážitků.