Velikonoční dílničky v Boršicích

Již s předstihem ve čtvrtek 6. dubna jsme u nás na domově připravily velikonoční dílničky pro naše babičky a dědečky.

Dopoledne jsme se v hojném počtu sešli v jídelně, kde již byly přichystány dílničky. Na prvním stanovišti si každý zájemce mohl uplést velikonoční pomlázku, techniku pletení pomlázky předváděl krojovaný mládenec za řad našich šikovných pracovníků. Na každou pomlázku však neodmyslitelně patří nějaká krásná mašlička, takže jsme si je zrovna i vyzdobily stuhami různých barev. Na dalším stanovišti se již vykrajovaly velikonoční perníčky a po upečení si mohl každý svůj perník krásně vyzdobit dle vlastní fantazie a také sníst. Na posledním stanovišti se zdobily vajíčka různými technikami. Někdo je maloval barvami v rukavicích a někdo dával raději přednost oblékání vajíček do zdobených košilek. Krásné dopoledne vyplnila veselá nálada, zavzpomínali jsme si na staré dobré časy a pod rukou nám vznikali krásné a chutné výrobky. Bylo vidět, že všichni měli přípravy na velikonoce rádi – a nikdo nezapomněl, jak se plete pomlázka či jak se zdobí vajíčko. Nadarmo se neříká zlaté české ručičky. Děkuji všem za pomoc s přípravou a aktivní účast, myslím, že to bylo krásně prožité dopoledne, na které budeme hezky vzpomínat.

Velikonoce 3Velikonoce 2Velikonoce 1