Ulita oslavila 3 roky !

Chráněné bydlení Ulita oslavilo tříleté výročí. Nechyběli gratulanti ani dort a samozřejmě i retrospektivní fotografická výstava.

Ulita3.2Prvního září tohoto roku tomu byly přesně tři roky, kdy se do Chráněného bydlení Ulita nastěhovali první čtyři jeho obyvatelé. Dnes je však kapacita této služby zcela naplněna počtem 12 osob. A tak se rozhodli obyvatelé tohoto chráněného bydlení uspořádat si pořádnou oslavu. Sami si odsouhlasili a vymysleli, čím by chtěli příchozí návštěvníky poctít. Již pozvánka vypovídala o stylovém zahájení – 10. 10. 2017 v 10 hodin a 10 minut. O slavnostní atmosféru se postaral charitní sbor CHRPA (neboli CHaritní Rota Pěveckých Amatérů). Poté byl představen a promítnut krátký dokumentární film s názvem Tak si tady žijeme, jehož hlavními aktéry jsou samotní obyvatelé, kteří se rozhodli vypovědět své pocity a dojmy ze svého života v prostředí této sociální služby. Nechyběl ani patrový dort, jehož tři sfouknuté svíčky symbolizovaly úspěšné zvládnutí prvních tří let. Na návštěvníky po krátkém úvodním programu již netrpělivě čekali připravení průvodci z řad obyvatel chráněného bydlení, kteří neúnavně provázeli další a další zájemce o prohlídku prostor této budovy a doplňovali prohlídku svými originálními postřehy. Přízemí chráněného bydlení pak bylo obohaceno o výstavu s názvem Jsou nám 3 zachycující různorodé okamžiky z jejich každodenního života. Obyvatelé chráněného bydlení se také zapojili do příprav bohatého občerstvení a rádi si se svou rodinou, svými přáteli či známými dali něco dobrého na zub. Po oficiálním ukončením, úderem páté hodiny odpolední však oslava neskončila. Obyvatelé se umí výborně bavit, a tak svou oslavu zakončili soukromou hudební produkcí a tanečními kreacemi. Chtěli bychom tímto moc poděkovat všem, kteří se podíleli na tomto pro nás nezapomenutelném dni.

Ulita3.3Ulita3.5Ulita3.6

Reportáž TVS o oslavě výročí zde.