Stavění máje v Boršicích

K měsíci květnu neodmyslitelně patří i stavění máje. V Domově pokojného stáří Boršice tuto tradici rovněž dodrželi.

máj 206 2 K měsíci květnu neodmyslitelně patří stavění máje a také u nás na domově jsme se rozhodly, že nezůstaneme pozadu a že si májku postavíme jako první – myslím, že nás nikdo nepředběhl.  Stavění májky jsme naplánovali na středu 27. dubna. Odpoledne jsme se sešli všichni v jídelně a začali jsme společnými silami vyrábět kytičky a další ozdoby na májku. U této rukodělné činnosti nám vesele hrál na klávesy náš pan Havránek, takže nám šla práce vesele od ruky. Pod rukami našich pracovníků a obyvatel domova vznikaly opravdu krásné ozdoby, kterými jsme ověnčili májku. Následně společnými silami v poměru 8:1 (ženy:muž) se nám povedlo vztyčit máj, jelikož nebylo zrovna hezké počasí, tak nám obyvatelé drželi palce za okny jídelny. Následovaly písničky na přání pro každého a závěr patřil voňavým špekáčkům, domácím buchtám a dalším pochutinám, které přispěli k dobré náladě všech. Děkuji všem za skvělou týmovou práci  - nyní se krásná májka pyšní vysoko v oblacích – tak se přijďte podívat.