Sekáč v Labyrintu

Prodej obnošených věcí aneb Buď sekáč s námi….v Labyrintu

Ve dnech 6.6-8.6. se konal dobročinný sekáč oděvů, obuvi a ostatních doplňků v centru sociální rehabilitace pro lidi s duševním onemocněním Labyrint. Ceny byly opravdu lidové. První den stál jeden kus oblečení 20 Kč, druhý den 5 Kč a poslední den už jen 1 Kč. Myšlenkou celé akce bylo, aby její výtěžek posloužil našim uživatelům, je na jejich rozhodnutí, jak jej použijí /výlet, suroviny na uvaření dobrého jídla, návštěva kina nebo divadla…/ A protože v centru města fungujeme teprve půl roku, posloužil nám sekáč také v tom, že jsme o sobě tzv. dali vědět. Veřejnost zajímalo, co jsme zač a proč sekáč pořádáme. S některými jsme podebatovali o jejich životě, jiní se divili, že ještě existují lidé, kteří něco takového dělají.

Naši uživatelé se do akce aktivně zapojili a vyzkoušeli si roli prodejců, věci skládali, seřazovali a po ukončení uklízeli prostory. Bylo příjemné vidět, že společně toho uděláme moc a baví nás to. Proto už se v hlavě rodí myšlenka na to, udělat podobnou akci zase na podzim.

Velký dík patří našim známým, přátelům a blízkým, kteří poctivě vytřídili své šatníky a věci nám poskytli k prodeji!!

sekáč 1sekáč 2sekáč 4