Sbírka hraček

Společnost FONERGY se po dvou úspěšných projektech Byli jste už někdy v zoo? a Ulítáme pro Ulitu, kdy podpořila místní rodiny v tíživé životní situaci a obyvatele chráněného bydlení, rozhodla tentokrát pomoci strádajícím dětem na Ukrajině.

Ve spolupráci s Oblastní charitou Uherské Hradiště a Arcidiecézní charitou Olomouc pořádá uherskohradišťský dodavatel plynu a elektřiny adventní sbírku nových i použitých hraček, které poslouží strádajícím dětem na Ukrajině.

„Hračky přivezeme na Ukrajinu do dětských domovů a také dětem ze sociálně slabých rodin. Jsou mezi nimi také děti, které s rodiči museli opustit své domovy na východě země, kde se bojuje. Mnohé tyto děti se potýkají s nedostatkem pro nás běžných věcí. Tato sbírka jim tak udělá velkou radost. Doufám, že i nadále budeme se společností FONERGY spolupracovat,“ uvedl Vasyl Vasyliv, koordinátor humanitární pomoci na Ukrajině z Arcidiecézní charity Olomouc.

Sbírka se koná v Uherském Hradišti od pondělí 5. 12. 2016 do pátku 16. 12. 2016 na adrese Stojanova 1336 v zákaznickém centru FONERGY v době od 7 do 17 hod. V posledním předvánočním týdnu budou hračky předány zástupcům Charity a odtud následně poputují k ukrajinským dětem.