Rozsvícení vánočního stromečku

I letos zazářil vánoční strom před domovem v Boršicích.

Advent2Ve čtvrtek 1. prosince probíhaly již od brzkého rána přípravy na slavnostní rozsvícení vánočního stromečku. Peklo se a zdobil se strom, aby vše mohlo odpoledne vypuknout. Letos jsme se rozhodli pozvat letošního držáka  všech charitních hitparád – Charitní sbor CHRPA, který překvapil již na výročí 25 let od založení charity na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Proto volba programu byla jasná již tehdy. Sbor si pro nás připravil směsici písniček, které navodily příjemnou atmosféru očekávání vánoc. Největší úspěch měla písnička Půlnoční v originále Václava Neckáře.  Mnohým z účastníků se zaleskla slza v očích, jak je písnička dojala a také měli mnozí odvahu si písničku se sborem zazpívat a zapojit se tak do rozdávání radosti kolem. Myslím, že CHRPA u nás na domově vystupovala poprvé, ale nikoli naposledy – byly jsme jejich zpěvem nadšeni  - moc jim děkuju, že si na nás udělali čas a krásně nám zazpívali. Po jejich vystoupení jsme se všichni posílili svařákem, aby nám venku nebyla zima a odebrali jsme se ven před vánoční stromeček. Všude kolem se rozzářily desítky prskavek a při doznění poslední melodie písně Rolničky se rozsvítil vánoční stromeček a všude kolem se rozzářily také oči lidí, bylo v nich vidět štěstí a nadšení. Moc děkuju pekařkám a kuchařkám, které se postaraly o skvělé dobrůtky, a přeju všem, abychom se za rok opět sešly a měli možnost rozsvítit nejen světla na stromečku, ale i v našich srdcích.Advent1Advent4