Mikuláš v Boršicích

Ani letos sv. Mikuláš nezapomněl na uživatele Domova pokojného stáří v Boršicích a přišel za nimi s nadílkou již ve středu 2. prosince. Dopoledne nás navštívili uživatelé Denního centra sv. Ludmily z Uherského Hradiště, na které čekal s vlídnou náručí sv. Mikuláš, aby se jich zeptal, zda poslouchali. Nakonec sv. Mikuláš odměnil všechny přítomné štědrou nadílkou.

Odpoledne se sešli naši uživatelé domova v jídelně, kde je čekal rovněž sv. Mikuláš se štědrou nadílkou, ale také malé překvapení v podobě hudebního programu. Letos se nám předvedla talentovaná mladá dáma Magdalena Žmolíková, která náš potěšila nejen krásnou hrou na violončelo, ale také svým zpěvem. Již letos podruhé přišli Stoprounští vinaři a zazpívali několik lidových písní. Nejedno oko se zalilo slzami, při poslechu jejich zpěvu a vzpomínkách na své mládí. Jako poslední zazněla vánoční koleda „Tichá noc“, která navodila tu pravou vánoční atmosféru. Mikuláš nezapomněl také na pracovníky domova a také je obdaroval za to, že pečují s láskou a trpělivostí o naše seniory.

Sladkou tečkou za vydařeným odpolednem bylo rozsvěcení vánočního stromečku před domovem. Při jiskřících prskavkách jsme všichni společně zazpívali píseň „Rolničky“, jejíž slova roznítili nejen světla na stromečku, ale především v našich srdcích. Je velmi důležité, aby se člověk v tom předvánočním shonu uměl zastavit a nasát tu atmosféru očekávání narození Ježíška.

Závěr bych chtěla poděkovat všem pracovníkům za skvělou týmovou práci, bez které by takové akce nebyly možné. Přeju všem klidné a pohodové Vánoční svátky se svými blízkými.Mikuláš1Mikuláš2Mikuláš3