Léto v Tulipu

Prázdniny jsou již v plném proudu. A co se děje ve dnech školního volna v Tulipu? Pojďte se společně s námi informovat!

1461825482-logo-nadace-finalI když školnímu roku již dávno odzvonilo, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež TULiP má otevřeno i přes prázdniny. Sice v jiné otvírací době (od 12.00 do 17.00 – každý den kromě středy), ale zato po celé prázdniny. V programu prázdninových akcí je například výroba domácí zmrzliny, návštěva hradišťského aquaparku, výroba písmenkových náramků či tetování hennou. Nebudou chybět ani preventivní besedy. Tyto akce jsou podpořeny z Programu na podporu nestátních neziskových organizací, škol a školských zařízení v oblasti prevence rizikových typů chování v roce 2017 (RP07-DT1-17), který nese název „TULiP v akci“. Díky tomuto podprogramu můžeme každoročně pořádat řadu akcí. Například v loňském roce to bylo přesně 28 aktivit s 231 účastníky.Důležitá je pro nás také i další podpora. Díky Nadaci SYNOT, založené senátorem Ivo Valentou, a její podpoře skrze sportovní grant a grant školské a zájmové činnosti, jsme mohli zakoupit nové florbalové vybavení a rozšířit edukační možnosti naší služby zakoupením tabule, učebnic a pomůcek pro vzdělávání školní i hudební. Díky tomu se budeme moci přes prázdniny aktivně odreagovat a dostatečně připravit na nový školní rok. Atmosféra je na klubu přes prázdniny víceméně klidná, máme i dost času a prostoru na to, abychom pomohli těm, kteří školní rok nezvládli úplně hladce, a v závěru prázdnin je čeká možnost opravy. A pak už zase hurá do školy! Každodenní kolotoč školních strastí i radostí se rozběhne od znova v klasické otevírací době (od 14.00 do 19.00 - každý den kromě středy). Návštěvnost klubu se více jak zdvojnásobí oproti současnému stavu a pracovními budou mít plné ruce práce. V září nás kromě Dne Charity čeká také Den otevřených dveří (21.9. - od 12-19 hodin). Pokud byste chtěli vědět o naší práci nebo našem klubu víc, velmi rádi Vás na Dni otevřených dveří uvidíme! Budeme se těšit na setkání!