Královská hra v Labyrintu

V Jarošovské zahradě mateřské školy proběhlo tradiční utkání v KUBBU….

Tento čtvrtek se na pozvání Labyrinťáků dostavilo k sportovnímu zápolení v královské hře Kubb asi 30 lidí z okolních zařízení pro lidi s duševním onemocněním.

Že nevíte, co je to Kubb? Je to původní vikingská venkovní hra. Kubb je hra, ve které se utkávají dva týmy. Spočívá v přesném házení kolíků na soupeřovy kubby ve snaze je shodit a získat tak nad soupeřem výhodu do dalších herních situací.

A aby soupeření nebylo málo, paralelně probíhala také výtvarná soutěž o nejkrásnější paraple. Náš tým získal ve hře Kubb krásné druhé místo. A protože jsme společně prožili celý den, tak bylo potřeba naplnit i naše žaludky, takže se snědlo na 70 špekáčků, padly čtyři zelné záviny a dvě cuketové buchtyJ Uhersko brodský pivovar nám zapůjčil nejen sety na sezení, ale také stany a dodal výbornou malinovku! Prožili jsme krásný den a Pán Bůh nám ho požehnal tím, že se krásně vyčasilo a zasvítilo nám i sluníčko…Všem zúčastněním patří velký dík za bezvadně strávený den!

Kubb1kubb2kubb4kubb3