Fašankové veselí v Boršicích

Poslední den před popeleční středou připadl na úterý 28.2., a my jsme se rozhodli v Domově pro seniory v Boršicích, naposledy před postní dobu trochu poveselit a uspořádat fašankové rejdění masek.

Přípravy probíhali již od časného rána, kdy naše velmi šikovné kuchařky zamísily na těsto, aby mohli vzniknout nezapomenutelné a lahodné koblížky, bez nich by to nebylo to pravé ořechové. Všichni pracovníci, kteří ten den měli službu, se převlékli za nějakou masku. Paleta převleků byla pestrá -   k vidění byla krásná Červená Karkulka se štramáckým myslivcem,včelí medvídek Čmelda bez parťáka Brumdy, vývojové období ženy – malá holčička s panenkou, teenegerkase vším všudy a zralá dáma v nejlepších letech, roztomilá babička s dědůškem, starý vypelichaný čert, krásná indiánka Ribana a mlsná šedá myška. Nejprve byly všechny masky představeny prostřednictvím pohádky, která byla vyprávěna v trochu poupravené verzi, abychom šli s dobou. Všem byly nabídnuty koblížky s marmeládou a šlehačkou a voňavý svařák. Nastalo to pravé rejdění. Všichni, co měli alespoň trochu síly, se dali do tance při libých tónech harmoniky a zpěvu harmonikářky paní Stodůlkové. Kdybychom byli v pohádce, mohla bych říci, že tancovali až dodnes, ale realita je trochu jiná. Do vyčerpání všech sil se tancovalo, a jelikož po každém výkonu je potřeba se posilnit, pochutnali jsme si na vynikajícím a měkoučkém pečeném masíčku, které se rozplývalo na jazyku. Touto tečkou jsme se všichni rozloučili a můžeme se těšit za rok na další fašankovou parádu. Děkuju našim šikovným pracovnicím za přípravu pokrmů a také pochvalu za krásné masky.

fašank1fašank2fašank6fašank7fašank3fašank9fašank10fašank8fašank11