Duchovní obnova 2018

V pátek 22. června odpoledne přivítala v Uherském Hradišti pastorační asistentka Oblastní charity Hana Brigita Reichsfeld laického misionáře a teologa Václava Čápa, který přijal naše pozvání a přijel přednášet na téma „Vzájemný vliv vnitřního uzdravení a duchovního života“.

“. V sále Orlovny se sešlo asi 30 posluchačů včetně uherskohradišťského děkana  P. Josefa Říhy a ředitele Oblastní charity UH Jiřího Jakeše. Ve dvou částech nás přednášející zavedl nejenom do oblasti psychologie člověka. Mluvil o zraněních duše, ducha i těla, která s sebou život přináší, často nezávisle na naší vůli. Když se v životě podaří vyvážit tři složky naší osobnosti: duše -duch -tělo, dochází k uzdravení. Rozumět a poznat sám sebe znamená také poznat Boha a jeho působení v nás. Je to dlouhá a někdy velmi trnitá cesta, která však přináší vnitřní pokoj a radost.

Misionář Václav Čáp zavítá do Uherského Hradiště ještě na podzim s navazujícím cyklem přednášek na téma: „ Nebezpečí new age a okultismu v životě dnešních lidí -jak ho rozpoznat a jak mu čelit“.